Jazykové korektury - ceník

Níže uvádíme orientační sazby za korektury českých, slovenských a cizojazyčných textů. Pod tabulkami naleznete poznámky k cenám a případné příplatky. Nejpohodlnější řešení je nechat si spočítat cenu za korekturu právě Vašeho textu...

zjistit cenu prekladu

Korektury cizojazyčných textů jsou prováděny rodilými mluvčími daného jazyka, v případě češtiny vysokoškolsky vzdělanými a zkušenými bohemisty.

Korektury českého jazyka 1-15 NS*  více než 15 NS* 
základní (gramatická a pravopisná) korektura 110 Kč/NS 100 Kč/NS
stylistická korektura (vč. základní korektury) 125 Kč/NS  120 Kč/NS 
předtisková korektura + 30 Kč/NS  + 30 Kč/NS

 

Korektury slovenského jazyka 1-15 NS*  více než 15 NS* 
kompletní korektura (základní a stylistická) 140 Kč/NS 130 Kč/NS
předtisková korektura + 30 Kč/NS  + 30 Kč/NS

 

Korektury cizích jazyků 1-15 NS*  více než 15 NS* 
kompletní korektura (základní a stylistická) od 200 Kč/NS od 180 Kč/NS
předtisková korektura +40 Kč/NS  + 40 Kč/NS


Poznámky k sazbám za korektury textů

  • sazby jsou uvedeny pro korektury ve formátu .doc, .docx, .xls, .rtf, .odt, .ppt; u korektur dalších formátů (.pdf, .html atd.) je účtován příplatek 10 Kč/NS
  • sazby se vztahují na standardní doby korektur - tj. termín dodání do 3 prac. dnů (cca 20-35 NS/den). U rozsáhlejších textů bude termín dodání úměrně delší.
  • zakázky většího rozsahu jsou kalkulovány individuálně
  • minimální fakturační jednotka činí 0,5 NS, min. však 200 Kč/zakázka
  • výše uvedené ceny jsou bez DPH (21 %)

Expresní korektury

Po domluvě a potvrzení mohou být jazykové korektury vyhotoveny v expresním termínu, tzn. dle požadavku v rámci stejného, či do druhého/třetího dne. V daném případě jsou účtovány expresní příplatky od 30 % do 100 %.

Spolehněte se na naše korektury - stejně jako firmy níže...

korektury

 

Objednávka / kalkulace korektury

Jsme toho názoru, že každý text si zaslouží individuální pozornost. Rádi pro Vás  zdarma vyhotovíme nezávaznou kalkulaci na jazykovou korekturu právě Vašeho textu.

Získat kalkulaci zdarma


*1 NS = normostrana = 1800 úhozů (znaků vč. mezer) cílového, tj. přeloženého, textu vč. autorské korektury. U jazykových korektur se vychází z délky korigovaného textu. U soudních překladů se účtuje vždy min. 1 NS, u nesoudních překladů 0,5 NS (min. však 200 Kč + DPH), u jazykových korektur činí min. fakturační jednotka 0,5 NS (min. však 200 Kč + DPH). U překladů a korektur textů ve formátu Excel a PowerPoint se 1 normostrana počítá jako 250 slov. Při práci s texty většího objemu nabízíme slevy.